Přeskočit na obsah

Konec podpory PHP 7.1: Co potřebujete vědět

Stále se snažíme poskytovat vám rychlou a bezpečnou platformu pro vaše webové stránky. Proto jsme se rozhodli ukončit podporu PHP 7.1, která už není oficiálně udržována a nedostává bezpečnostní aktualizace, což by mohlo ohrozit váš web. Pokud stále používáte PHP 7.1, tady je pár důležitých informací.

Co to pro vás znamená?

Víme, že aktualizace PHP může být trochu náročná na čas i úsilí. Ale věřte nám, je to nezbytné pro bezpečnost a hladký chod vaší stránky.

Pro zjednodušení jsme připravili návod, jak na to. Doporučujeme přejít na PHP 8.1 nebo novější co nejdříve. Pokud by něco nefungovalo, máte možnost vrátit se zpět na starší verzi až do 1. října 2024, kdy naše podpora končí.

Co dělat, když se něco pokazí?

Pokud po aktualizaci váš web nefunguje, je potřeba upravit kód. Mrkněte na návod z PHP.net, který vám s tím pomůže. Používáte WordPress? Máme pro vás návod i na to. Pro další systémy, jako Joomla, OpenCart, OsCommerce nebo Typo3, doporučujeme kouknout na oficiální dokumentaci.

Pokud si na to netroufáte sami, neváhejte požádat o pomoc administrátora nebo webového vývojáře. PHP se, stejně jako jiné technologie, neustále vyvíjí, takže je dobré provádět aktualizace každé 3 až 4 roky, aby vše šlapalo jako hodinky.

Proč už nepodporujeme PHP 7.1?

PHP je neustále aktualizováno novými verzemi, které zlepšují bezpečnost a funkčnost. Jakmile starší verze přestanou dostávat aktualizace, stávají se zranitelnými. Představte si například, že vaše verze PHP obsahuje známou chybu, kterou hacker může snadno využít k převzetí kontroly nad vaším webem. To může vést ke krádeži citlivých dat nebo zneužití vašeho webu k šíření malwaru. Proto je důležité přejít na novější verze.

CMS systémy, jako je WordPress, často vyžadují aktuální verze PHP. My se snažíme držet krok a doporučujeme vám to samé – vždy přejít na nejnovější verze pro lepší výkon a bezpečnost.

Přečtěte si více o PHP

Klikněte na obrázek a přečtete si více o PHP – co to je, jakou mají verze životnost a další.